Rätt utrustning för att driva ett medvetet zoo

Driver du ett zoo idag gäller det att visa att du gör det på rätt sätt, av rätt anledningar, och med fullt fokus på djuren och deras välmående. Det finns många sätt att göra det här på, ett av dem är att se till att djuren har rätt sorts inhägnader i en storlek som passar den specifika arten.

Höga krav på dagens djurparker

Det är idag väldigt kontroversiellt att driva cirkusar med djur, och även zoonäringen har fått sin beskärda del av kritiken och synandet i sömmarna. Djurparker av olika slag har fått ögonen på sig efter att fler och fler uppmärksammar djurhållningen, som på många platser både har varit och är undermålig. För dig som äger någon form av djurpark har det blivit väldigt viktigt att du visar dina besökare att djuren är väl omhändertagna och att du håller djuren i din park av rätt anledning. Det är stor skillnad på parker som håller djur som normalt lever i djungeln eller på savannen, som behöver enorma områden att ströva fritt på, och parker som håller djur för att se till att djurstammen inte försvinner, där orsaken att hålla djuren alltså är en helt annan.

Ytterligare en anledning kan vara att ta hand om skadade vilda djur, och låta allmänheten komma på besök för att se djuren innan de släpps tillbaka i det fria.

Skapa bra och utmanande hägn för djuren

Ett sätt att ta hand om djuren och se till att de mår bra är att regelbundet se till deras inhägnader. De måste vara stora nog för både de enskilda djuren och för de som lever i flock, och de måste vara varierande och utmanande för att undvika depression och uttråkning hos djuren. För att skapa de inhägnader som behövs för djuren, krävs bra maskiner och utrustning för det här ändamålet. Här har till exempel https://kellfri.se ett stort utbud av maskiner och annat som kan behövas när du och dina anställda skapar djurens hem i djurparken. För att hålla djuren pigga och hälsosamma krävs kreativa möjligheter till rörelse och aktiviteter, och detta är detaljer som behöver ses över med jämna mellanrum och bytas ut så att djuren får ny stimulans. Klarar du och dina anställda att ha en djurpark där djuren rör sig i så naturliga miljöer som möjligt, med bra mat och aktivitet, finns goda möjligheter att ni får ett bra anseende även hos allmänheten.