Djur behöver också försäkras – beställ hos lassie.co

Varje år betalar svenskarna flera miljarder i försäkringskostnader. I princip allt kan försäkras och i många fall är det enbart rädslan som styr mer än förnuftet. Många försäkringar är nämligen helt onödiga. Samtidigt är det många som struntar i att försäkra det som faktiskt är viktigt, såsom husdjuren. Genom att se över dina försäkringar kan du dra in på onödiga utgifter som du istället kan lägga på att besöka djurparker eller göra något annat roligt.


Vad är viktigt att försäkra?

I första hand är det viktigt att försäkra allt det som är extra värdefullt för oss, såsom hemmet, våra tillgångar, bilen och barnen. Men många glömmer bort husdjuren. Ett husdjur är för många inte bara ett djur, utan en familjemedlem som betyder mycket. Husdjur har dessutom en förmåga att råka ut för både det ena och det andra som kan vara direkt livshotande för dem. Trots det är det många djurägare som inte försäkrar sina djur av olika anledningar. Kanske tänker man att veterinärkostnaderna inte är så dyra eller att risken för att djuret ska råka ut för något är liten. Men det ska inte så mycket till för att det ska hända en olycka. Det räcker med att katten ålar sig runt benen vid fel tidpunkt då man håller på med hett vatten. Eller att hunden råkar bli bjuden på choklad av barnen på julafton. Att teckna en djurförsäkring hos lassie.co är därför en bra idé, inte för att förebygga att något skulle kunna hända, utan för att kunna vidta åtgärder om något händer. Det är nämligen inte ovanligt att djurägare tvingas avliva husdjur då de inte har råd att betala de nödvändiga veterinärkostnader som krävs för att få djuret att må bra igen.

Troligtvis har du i skrivande stund en mängd olika försäkringar på diverse olika prylar? Många av dem är faktiskt helt onödiga. Se gärna över vad du egentligen har för försäkringar och gör dig av med dem som rör materiella ting i första hand. Fokusera på levande varelser samt olika tillgångar såsom hemmet, bilen och fritidshuset. Pengarna du sparar kan du lägga på viktigare försäkringar samt på fritidsaktiviteter, exempelvis en tur med barnen till djurparken.