Djurparker i USA

I USA finns många djurparker att besöka oavsett var i landet som du befinner dig. Sverige är kända för att hålla en hög lägstanivå på servicen i djurparkerna och anläggningarna syftar alltid till djurens bästa. Även i USA finns det parker som definitivt bör besökas. En djurpark som du inte får missa om du befinner dig i Kalifornien är San Diego Zoo Safari Park. Här har du möjlighet att åka på en ökensafari och se noshörningar, antiloper och elefanter. Andra bra och välskötta parker är Columbus Zoo och Cincinnati Zoo, båda belägna i Ohio.

240px-SavannenPark med hundraårig tradition

San Diego Zoo Safari Park etablerades redan 1916 och här har du idag möjlighet att se hela 260 arter. Parken har blivit utnämnd till världens bästa zoo och fungerar inte bara som en djurpark utan även som ett djurskyddsområde. Över 2000 volontärer arbetar i parken och du känner lätt igen dem på deras röda tröjor. Varför är denna park så bra? Det är ordning och reda, djuren har stora ytor att röra sig på och parken har en stor variation av djur, allt från giraffer till isbjörnar, fåglar och fiskar finns representerade i parken. Om du istället befinner dig på östkusten har du möjlighet att besöka Central Florida Zoo. Parken har även en botanisk trädgård där det regelbundet pågår utställningar. Central Florida Zoo anordnar ofta familjeaktiviteter av olika slag, bland annat satsar de på att öka läslusten hos barn. I djurparken bor bland annat bävrar som älskar att bada och bara flyta runt i vattnet. Om du också vill bada efter en arbetsdag bör du investera i ett badkar.

Sverige har fina djurparker

det går bra för svenska djurparker och det beror främst på att de arbetar aktivt för att sprida kunskap om all världens djur och natur samt dess bevarande. De djurparker som är medlemmar i Svenska djurparksföreningen, SDF, ska uppfylla SDFs regler för medlemskap, inneha alla tillstånd och arbeta på ett sådant sätt som främjar djur och natur. Förutom parker är det en organisation för akvarium och tropikhus. SDF samarbetar med djurparker i andra länder, som bland annat i USA där länderna gemensamt vill bidra till en bättre och hållbar värld för djuren. Att samarbeta över nationsgränserna är av yttersta vikt för att kunna bevara djurparkerna för framtiden. Parkerna kan hjälpa till att bidra till en mer artrik mångfald. I vissa fall har man kunnat plantera ut djurparksuppfödda djur till det vilda där djuren tidigare har varit utrotade. Svenska djurparksföreningen har funnits sedan 1990 och bedriver fem olika projekt för bevarandet av olika djurslag. Dessa är björn, varg, lodjur, vit stork och fjälluggla som alla riskerar att drastiskt minska i antal eller försvinna helt om inga åtgärder sätts in.