Djurparker i Sverige

Sverige är fyllt av spännande resmål och platser att upptäcka. Oavsett om ni planerar en semester med familjen, en weekend med nära vänner eller något annat spännande, finns det en rad olika sevärdheter i vårt avlånga land. En populär attraktion när man är ute och reser är att besöka en av de många djurparkerna som finns. På dessa hittar man garanterat något för hela gänget eller familjen, vad man än är intresserad av. Det är enkelt att skaffa sig en överblick genom att titta på en lista på alla Sveriges djurparker. Här följer information om några alternativ.

Kolmården är i en klass för sig

Det finns djurparker och naturreservat i nästan alla Sveriges städer, men de håller givetvis olika klass och storlek. Till exempel har vi berömda Skansen i centrala Stockholm. Där kan man enkelt spendera en eller två heldagar. På Skansen blandas sjödjur och landdjur från världens alla hörn och som besökare kommer man nära djuren genom smarta byggnader och gångleder. Här finns också gott om restauranger, barer och ställen där man kan slappna av i sköna soffor. Detta är oumbärligt när dagen har blivit lite för lång och man behöver en stunds återhämtning. Om man besöker Skansen på sommaren kan man också stanna kvar på kvällstid för att njuta av allsång eller någon av alla de andra konserter som tar plats på de olika scenerna. Allt detta gör kanske Skansen till en av de allra bästa djurparkerna i Sverige, men ser man helt objektivt på utbudet finns det en djurpark som håller en ännu högre klass. Denna finns några mil söderut.

Djurparker finns det gott om i Sverige

Några timmar söder om Stockholm ligger nämligen Kolmården, djurparken som är känd i hela Europa för sitt utbud och sitt koncept kring hur man tar hand om sina besökare. Här finns nästan alla djur man kan tänka sig. Det bästa från Afrika, Australien, Asien, Europa och Antarktis är samlat här, i smarta och roligt utformade miljöer. Dessa miljöer gör att det känns som om man besöker djuren i deras rätta element. Men det räcker inte bara med djuren i denna park. Även saker som lekar och attraktioner för barnen är tillgodosedda, en engagerad personal ser dessutom till att det inte blir en tråkig stund. För de vuxna i sällskapet finns det också ett gott utbud av barer och restauranger. I dessa kan man slappna av och äta och dricka gott. Det finns även ett hotell i anslutning till parken vilket gör det smidigt och bekvämt att uppleva parken under flera dagar.